Nu har det gått ett tag sen jag senast skrev om min resa till Kroatien och Bosnien. Men nu är det dags. Som jag skrev senast så satte vi oss i bilen och åkte mot Kroaten. På vägen så stannade vi till i Mostar för att mina föräldrar ville äta där och se hur det såg ut. Vi bokade hotell för 1 natt i Split eftersom att vi skulle upp till Pula och det hade tagit oss cirka 12 timmar att åka dit om inte mer.
 
 
När vi kom till Split så stannade vi där över natten dåra, jag började med att tvätta håret och göra mig iordning. Vi kom dit runt 6 tiden ungefär. När jag gjorde mig iordning så skypeade jag med Tobbe, det var första gången på 2 veckor som jag hörde hans röst och såg honom, det var en överlveldande känsla, det är svårt att förklara, men jag började gråta när vi la... saknade honom jättemycket. När vi alla var klara så gick vi iväg, ca 1 km, till en restaurang och åt middag. Utomlands så är restaranger öppna väldigt sent inte överallt men på många ställen, så vi kom dit vid 9 tiden och gick tillbka till hotellet vid 11 tror jag. Vi satt och spelade kort medan vi väntade på maten, maten vi fick var jättegod och man blev mer än mätt.
 
 
Dagen efter så åt vi frukost och sen åkte vi vidare mot Pula, det tog en väldans många timmar att komma dit, 7-8 timmar om jag minns rätt. Självklart stannade vi och åt också. Vi kom fram till hotellet i Pula som vi skulle bo på, asså det var sjukt stort, största jag arit på tror jag. Vi kom till vårt rum och så duschade vi och vilade lite. De andra gick och badade medan jag var kvar på rummet. När klockan var cirkus 8 så gick vi ut, några som vi känner flera år tillbaka och som vi träffade på en semester i Jordanien bodde på samma hotell som oss. Så alla vi träffades i en bar och drack lite drinkar och så, jag hade inte druckit coca cola på typ 2 veckor så ni kan ju gissa vad jag valde haha. Men vi satt där en stund och sen så gick vi till en restaurang som fanns på hotellet. Vi åt middag och hade det väldigt trevligt. När vi hade ätit klart så gick jag och Felicia (som en av de heter) på en promenad runt i området. Det var länge sen vi hade setts så vi hade en massa att prata om. Vid 11-halv 12 så gick alla "hem" till sig.
 
 
De följande dagarna innehöll bad i poolen och havet, glassätande, en massa milkshakes och trevligt umgänge dygnet runt. Vi åkte in till staden några gånger och även här blev det lite shopping och självklart god mat.
 
Jag tror att det var den tredje eller fjärde dagen som vi åkte ut på en utflyckt. Vi åkte då med en båt i ca 2 timmar till 2 stora öar. Den ena ön var lite mindre än den andra, men det var så sjukt mysigt på båda ställena att ni inte anar, varmt var det också men framförallt vackert. Vi såg även en grotta där pirater tydligen hade gömt sig förr i tiden. På båten så var maten halvdålig, så vi åt pizza på en restaurang på en av öarna. Mysigt var det i alla fall.
 
Det var ungefär det som hände i Kroatien, eller åtminstånde det roligaste att berätta om. Självklart gjorde vi en massa annat roligt, men inte något speciellt.
 
På lördagen så hoppade vi in i bilen och åkte hemåt mot Sverige, det var en skön känsla att veta att snart skulle man vara hemma igen, men samtidigt så var det tråkigt att åka, saknar det fortfarande speciellt Bosnien. Men påvägen hem så stannade vi två nätter i Tyskland, på två olika hotell. Det andra hotellet som vi bodde på hade seriöst de skönaste sängarna ever och maten där var gudomlig. 
 
När vi väl var hemma i Sverige så åkte vi till Karlskrona och spenderade en natt där, vi gick ut och åt med samma personer som vi var med i Kroatien + några till. Dagen efter bar det vidare hemåt igen, när vi kom hem så tog jag in mina väskor och sen så gick jag iväg mot bussen för att åka till Tobbe. Hade gjort en plan med hans föräldrar med att överraska honom. Jag sa nämligen till honom att vi skulle åka ifrån hotellet i Kroatien på måndagen och att mina föräldrar bestämt att vi skulle spendera två nätter i Italien efter det. Men så var det ju inte, nej jag kom hem tidigare än vad han trodde. Så ni kan ju gissa om han var chockad, haha han blev så stum att han inte ens kunde säga något förutom "hej", han är för söt han.
 
Det var min resa det, snart så ska jag visa allt som jag köpte där nere, är så nöjd med allt... det var ju så sjukt billigt.
 
PUSS & HEJ!
 
OBS. Ber om förlåtelse för konstiga bilder i detta inlägg, har varit tvungen att ladda upp vissa bilder i cmyk-färger istället för rgb, det vill säga bilder som ska skrivas ut istället för bilder att ha på datorn.
 

Kommentera

Publiceras ej