Hey guys! Nu har det gått ett tag sen jag senast uppdaterade. Då var vi i Santa Cruz de la Sierra och nu har vi tagit oss till La Paz. Men där emellan har vi hunnit besöka Salar de Uyuni, världens största saltöken. Vilket var helt fantastiskt! Vi hade bokat en heldagstur via viator för ca 500 kr/person. Det går dock att få det mycket billigare om man bokar på plats istället för att göra det på internet. Men men. 
 
Vi var i alla fall väldigt nöjda med vår tur. Dagen började vid 10.30 då vi åkte till "tåg-kyrkogården" där det helt enkelt står en massa övergivna tåg. Dessa var väl igång and up and running under 1800- och 1900-talet och så har de bara blivit ståendes. Lite roligt är att bolivianerna såg tågen som skräp och mer eller mindre som en soptipp tills turister såg det och blev amazed. Då kunde man tjäna pengar på det ;) Vi tog oss faktiskt tillbaka dit morgonen efter också för att se soluppgången tillsammans med Hermione och Tilly som vi lärt känna från England. Det rekommenderar jag starkt eftersom att vi var de enda som var där till skillnad från under dagarna då det är fullt. 
 
Efter att vi sett tågen så fortsatte turen ut mot Salar de Uyuni. Först stannade vi vid en massa olika stånd där de sålde souvenirer i alla dess former. Vi köpte lite grejer och sen efter 25 minuter åkte vi vidare. Alltså det var helt magiskt! Det var liksom spegelblankt av vattnet som ligger ovanpå saltet. Vi fick åka på biltaket och hade alltså världens bästa utsikt. Efter åt vi lunch och så tog vi perspektiv bilder hahah, Djana har de så ska be henne skicka några till mig så kan jag ladda upp här, för de är sjukt roliga! Tiden gick verkligen snabbt, lite solnedgång fick vi se men det var så molnigt så vi gav upp och åkte tillbaka till hostellet. Men allt som allt en toppendag! 
 
Dagen efter åkte vi hit till La Paz och här är vi kvar till lördag då vi ska ta oss till vårt sista stopp i Bolivia, vilket är Copacabana. Igår när vi kom hit tog vi det mestadels lugnt och vilade lite under dagen, åt på en vegetarisk/vegansk restaurang som heter Namaste. Sjukt god mat och väldigt billigt! Vår nota landade på 106 BOS vilket är ca 126 SEK skulle jag säga. Då åt vi båda en varsin varmrätt, Djana tog efterrätt och ett glas juice och jag tog två glas juice. På kvällen tog vi oss till de andras hostel där det var karaoke kväll. Haha hade verkligen så kul! Goda mojitos också! Nu håller vi på att göra oss iordning för en dag på stan, vi ska till witches market och vad vi mer hittar på återstår att se. Hoppas allt är bra med er där hemma! 
 
Julia

1 kommentarer

Tycker att den här bilden är skit cool!😘Mamma

24 Mar 2018 21:02

Love you!💕Mamma

Kommentera

Publiceras ej