Vad menas? Låt mig förklara, vårt samhälle är och har alltid varit upp och ner. Det är inget nytt och konstigt. Det konstiga är att vi låtit det vara som det varit. Det konstiga är att kvinnor setts, och fortfarande ses, som mindre värda och som en ägodel. Det feminismen gör är alltså att vända världen till sin rätta sida. Det vill säga ner och upp och alltså INTE upp och ner.
 
Jag tänker inte sitta här och skriva en massa skit. Skit som att Sverige är ett dåligt land och att jämställdheten bara är en myt. Sverige är så pass jämställt, speciellt om man jämför med världens andra länder, att det även kallas för världens mest jämställda land. Oberoende av ditt kön får du gå i skolan, gratis. Oberoende av ditt kön får du rösta i våra demokratiska val. Oberoende av ditt kön får du föräldraledighet. Oberoende av ditt kön får du älska precis vem du vill. Oberoende av ditt kön är du en människa. Allt det där som vi alla tar förgivet. I ärlighetens namn ska vi ta det förgivet. För det ska inte vara några konstigheter överhuvudtaget. Du är du och du har rätten till dig själv och ditt eget liv.
 
Det finns så mycket jag vill säga och den här diskussionen, som egentligen inte ens borde finnas, kan fortsätta i all evighet. För tyvärr jag är ledsen, men låt oss se klart, för det kommer alltid finnas någon som inte behandlas rättvist. Vi är tyvärr människor och fungerar helt enkelt på det sättet. Men i dagsläget förtrycks 50% av jordens befolkning, på grund av könet hon föddes med, och det kan vi faktiskt ändra på.
 
Jag valde aldrig att bli en kvinna, för det är vad jag definierar mig som, och hur min kropp fungerar för att fortplantningen av människor skulle fortsätta. Det är ett val som ingen av oss någonsin hade, varken som "man" eller "kvinna". Har man haft privilegiumet att födas med det "rätta" könet borde man alltså inte se förbi det faktumet att du själv hade kunnat bli en kvinna. Det hade kunnat vara du som objektifierades och sexualiserades. Det hade kunnat vara du som försökte leva upp till förväntningarna av dig. Du som skulle sexualiseras av män men gud benåde om du skulle sexualiseras av dig själv. Du som skulle få sämre betalt för exakt samma jobb och kunskaper.
 
Du som skulle behöva vara rädd om kvällarna när du går hem, även om det bara är från bilen.
 
För visste du att om du blir våldtagen är det ofta ditt eget fel. Det är en skam för dig och din familj. Under 2015 gjordes det 18100 sexualbrottsanmälningar, av dem var det 5290 som ansågs vara våldtäkter. Kollar man på statistiken gällande kvinnor och män så var hela 96 % av offren kvinnor och "endast" 4 % män. Av alla 5290 våldtäkter var det 14 % som blev uppklarade. 14 % av offren som fick något som skulle liknas vid en upprättelse. Tyvärr så kommer inga pengar någonsin ta bort skammen, rädslan eller den dåliga självkänslan. Glöm nu inte att det finns ett mörkertal: det är betydligt fler offer som inte vågar anmäla ett brott än vad det är offer som gör det.
Det intressanta är varför våldtäkterna sker. Vad är det som säger att man som våldsförövare har rätt att ge sig på en annan människa. Det ointressanta är vad offret i fråga har på sig, utstrålar eller gör. Det ska helt enkelt, det är inte ens svårt att förstå, räcka med ett nej.
 
Det hade kunnat vara du, men det är det inte - inte den här gången, det är någon annan. Den här någon annan, för dig okända personen, kan imorgon vara din mamma, syster, kusin, flickvän, fru eller sambo men framförallt det kan vara din dotter.
 
Din dotter, världens vackraste människa och din största lycka sen dagen hon föddes, du gör allt för att skydda henne från livets alla faror. Exakt allt. Du skulle kunna döda den som gjorde henne illa, den som sårade henne. Men igår var du ung och dum, lekte med tjejers känslor, varenda en du låg med var en vinst i sig. Samtidigt som du var ute och erövrade ligg skulle din framtida fru vara oskyldig och inte ligga runt. Hon skulle bara vara din. Den dubbla bestraffningen som tjejerna utsattes för och den ologiska idéen om hur de skulle vara kunde, och kommer, aldrig uppnås. Det här tankesättet är inget som slutade efter dig. Din dotter kommer också utsättas för det. Speciellt om du inte gör något åt det idag.
 
I dagsläget lär sig tjejer att vara försiktiga men istället borde killarna få lära sig att aldrig, ALDRIG någonsin tro att tjejerna är deras leksaker. Tjejer och killar är lika och har ett och samma värde. Det är där vi börjar, det är där förändringen måste ske. Hos barn. Våra barn är vår efterlevnad. Våra barn är det vi lämnar efter oss och som ska låta världen snurra vidare. Man kan inte lära en gammal hund att sitta och det är verkligen meningslöst att lägga energin där. Låt våra barn lära oss samtidigt som vi lär våra barn. Så gör det inte för dig, ändra inte dina åsikter för dig och ditt liv som redan är halvvägs på vägen. Men för dina barn. För att dina barn förtjänar det du aldrig fick, för att dina barn är de som ska vända världen ner och upp.
 
Till sist vill jag bara påpeka att man aldrig ska dra någon över en kam, de flesta män är bra människor och skulle aldrig någonsin göra något för att skada en annan människa. Men vi har ett samhällsproblem som måste behandlas och ställas till rätta. Och tyvärr kommer det inte hända genom att trippa på tårna runt det hela.
 
// Julia